Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo - най-надеждната европейска марка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo - най-надеждната европейска марка?

Попаднах на един линк, който първоначално ме накара да мисля, че е поредната "ебавка" с марката ... но като изчетох текста, се подсмихнах.
    Линка е

Alfa Romeo - най-надеждната европейска марка?

Аз карам любимата марка от Септември 2003, и до сега нямам оплаквания откъм надеждност, лоши ремонти и честота на същите. Единственото ми притеснение е, че за по-старичките модели вече няма свестни части нито в магазина, нито в авто-моргите.

Какво е вашето мнение - ще разбием ли мита за "кекавите" Алфи ???
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Според мен Алфите са доволно здрави, нямам никакви оплаквания от моята. Надеждна е и не ме е подвеждала за 8 г. Оставих я веднъж 3-4 месеца без да я карам и след това всичко си беше все едно предния ден съм я оставил. Моята е 1995 и няма никъде ръжда.

пп: моята е същата като на снимката от статията, само номера не е същия
    Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
    Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
    Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
    Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Аз карам Алфи от края на 90-тте,нямам оплаквания,с изключение на ръждата на старите истински модели на марката

Comment

Май за по-новите модели иде реч

Comment

Май не ... Сравнено с моята "баба" един колега със 156 реве много повече от поддръжка ... Макар че ако трябва да сме честни, проблемите му идват от смотани майстори и кофти пътища (окачването му е алумин все пак...)
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Година и половина и над 20 000 км карам боксер на Алфа. По километраж колата я взех на 158 000, което трудно ми се вярва за 21 годишен автомобил. Яде много бой, карам го само със Селения 20К АР, компромис с поддръжка се старая да не правя и до сега съм доволен. Няма такова съотношение кеф/цена

И в заключение ще кажа, че каквото и да говорят за Алфите, е 100 пъти по-добре да караш Алфа, отколкото некоя немска кошница, щото била много здрава
            Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
            Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

"Супер здравите" немски машини са останали извън топ 5.

Comment

От Алфа 147, качеството е много добро. За по-старите модели, е относително. В нашата държава, битуват много митове и легенди. За здравия Golf и т.н. А истината е, че това е същата кошница, като всички останали. Ама заради легендата, много хора предпочитат да карат стар и гол като пушка Голф, вместо красива кола с много екстри, по-нова и по-евтина. Ама нека има такива, така за нас цените няма да вдигат изкуствено и скоро Джулия ще е на цената на телефон.

Comment

Като гледам как вървят продажбите на тая Джулия, то много зле работата. 159-ката по това време, когато започва пика на продажбите (година след пускането ѝ на пазара) са продавали два пъти повече бройки.
                  Дано не се окаже някой бутиков модел и цените да са в небесата, за тези еднорози.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Така е защото няма комби.
                    145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                    159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                    159 1.9jtdm 05г.

Comment

Аз си мисля, че Алфа ще станат нишов модел, в рамките на ФИАТ. Както Субару и разни други италиански перли. Ще предоставят спортни качества, на доста по-достъпна цена, от супер спортните коли. Все пак, това е историята на Алфа, спортни коли, а не масовка ала Голф.
                      Ама може и да бъркам, времето ще покаже.

Comment

Аз пък вчера попаднах на една статия за инженер Бусо. И като се зачетох и си дадох сметка, че в историята на Алфа е имало много трансформации и преходи, някои от които за мнозина са пагубни като отказването от задното предаване, вливането във Фиат и т.н. И все пак марката е продължила да съществува по един или друг начин и да носи харизмата.

Но за мене най-пагубно е това, че вече няма двигатели Алфа Ромео...

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                          Но за мене най-пагубно е това, че вече няма двигатели Алфа Ромео...
                          Това какво значи?
                          Тоя новия 2.9 си го слагат само на алфи. Не е взет от някой австралийски опел (холден) както боклуците в 159ката
                          156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                            Това какво значи?
                            Тоя новия 2.9 си го слагат само на алфи. Не е взет от някой австралийски опел (холден) както боклуците в 159ката
                            Това, че за сега ще се слага само на Алфи не променя факта, че това е двигател на Ферари.

Да, в началото Алфа са правели двигатели и болиди за Ферари, а сега историята се обръща и това може да е пътят към възраждането на Алфа, но за мен липсата на Мотори Алфа Ромео с главно М е една от големите загуби за автомобилизма в световен мащаб...
                            Last edited by bobi1997; d.m.y г., 23:20.

Comment

Щом философията съвпада, не виждам проблем че са ползвали съществуваща архитектура от мотор на ферари.
                              Важното е че е направен с цел да върви яко и да звучи яко. Щом е така, значи е идеален за алфа.
                              156 2.0TS

Comment

Working...
                              X